Ünnepek

 • Óvodai gyermekközösségünk összetartozását segítik hagyományaink és ünnepeink. Az ünnepek tartalmának megismerése a gyermekek érdeklődésének, életkorának megfelelően történik.

  Nagyon fontos gyermekeink számára a hétköznapoktól eltérő hangulat és az érzelmi állapotok átélése (készülődés, a várakozás öröme, kellemes feszültség stb.). Átélik az ajándékozással kapcsolatos örömérzetet és az ajándékok megbecsülését.

 • Őszünnep:

  Márton naphoz kapcsolatba az őszi betakarítás, természeti ünnepkörre való emlékezés játékkal, befőzéssel, süteménykészítéssel, közös lámpás felvonulással.

  Advent:

  Az őszi díszítést felváltja a karácsony hangulatát idéző sokféle koszorú, ablakdísz, Mikulás-jelkép, mindennap gyertyagyújtás az adventi koszorú körül, miközben énekelünk, verselünk.

  Mikulás: 

  Mikulást versekkel és énekekkel várjuk, jövetelekor ezzel köszöntjük. A Mikulás ezután átadja a személyre szóló intelmeit és ajándékait

  Farsang: 

  Az időszak kezdetétől feldíszítjük az óvodánkat. Az ünnepség napján mindenki az általa elkészített jelmezbe öltözik. Biztosítjuk az átváltozás lehetőségét, a „bármi lehetsz” élményét. Közösen verselünk, énekelünk, táncolunk.

  Parasportnap:

  Minden évben februárban tiszteletünk jeléül részt veszünk a FODISZ szervezésében, és megrendezzük a parasportnapot a fogyatékkal élők különböző nehézségeinek érzékeltetésével. A jó hangulatú program segít a gyermekek számára megtanulni a fogyatékkal élőket elfogadni, és segíteni.

  Március 15.:

  Zászlókat, kokárdákat készítünk különböző technikákkal. Hazánk jelképeivel ismerkedünk ezekben a napokban: címer, zászló, kokárda.

  Víz világnapja:

  Csoporton belül szervezzük, mely esemény alkalmából heti projektben dolgozzuk fel a tevékenységek során a témát. A hangsúlyt a környezetvédelemre helyezzük.

 • Húsvét: 

  Vidám tavaszi ünnep. Húsvéthoz kapcsolódó néphagyományokkal ismerkedünk. Locsolóverseket tanulunk. A fiúk meglocsolják a lányokat. 

  Jelképekkel díszítjük az óvodát. A díszeket különféle technikákkal készítjük a gyerekekkel közösen. Megismerkedünk a tojásfestés különféle módjaival. Az óvodába a nyuszi ajándékot hoz, amit az udvaron találnak meg a gyerekek.

  Föld napja:

  Remek lehetőség a szűkebb környezetünk megismerésére, a kert rendezésére, növények ültetésére, megújulás, környezettudatos gondolkodás erősítésére. Projekt módszerrel tevékenységekbe ágyazva szervezzük.

  Gyermeknap:

  Az óvónők ajándékot készítenek a gyermekeknek. Vetélkedőket, gyermeknapi programokat szervezünk számukra, örömteli játékokat, versenyeket.

  Közbiztonsági nap:

  Családokkal, partnerintézményekkel közös programunk. A rendőrség, tűzoltóság, katonaság bűnmegelőzési feladatinak bemutatása és a közlekedési ismeretek bővítése a cél játékos, élményekkel teli formában.

  Madarak, fák napja:

  A föld napjának folytatásaként a már megújult környezetben a növények, madarak kapcsolatáról tanulunk ezen a napon. Kiemelt feladat, hogy az öko szemléletet erősítsük a gyerekekben.

  Nemzeti összetartozás napja:

  Közös játékkal, zenével, néptánccal gondolunk arra, hogy bár sokfelé vagyunk, mind összetartozunk.

 • Évzáró nyárünnep:

  Az év közben tanultak rövid műsorban való bemutatása, közös ünnep szülőkkel, gondviselőkkel, ünnepe a nyárnak, a sikeres tanévnek.

  Igazi színpadon lépnek fel a gyerekek, és minden csoport, minden vendég láthatja a teljes műsorunkat.

  Az ünnepeket zártkörűen szervezzük, de évi 3 alkalommal csoportonként 2-2 szülőt is szeretettel várunk. Az évzáró, ballagásunkra pedig minden családtagot nagy örömmel fogadunk.

  Évente 2 alkalommal várjuk a kedves szülőket kézműves délutánunkra is.