Köszöntő

 • A Cseppkő Óvoda nem egy régmultú intézmény, hiszen a törvényi változások miatt Budapest Főváros Önkormányzata 2012. decemberében vette át az intézmény fenntartói feladatait a gyermekvédelemtől, és hozta létre a Cseppkő Óvodát.

  Az intézmény dinamikusan fejlődik. Felszereltségünk, humánerőforrásunk egyre jobban biztosítja a gyermekek óvodás éveinek minél mosolygósabb mindennapjait.

  Az óvodába járás kötelező. A Cseppkő Óvodába viszont nem ezért járunk. Azért járunk, hogy jól érezzük magunkat! Igen, mi felnőttek is!

  A mindennapjaink legfontosabb célkitűzése, hogy jól érezzük magunkat! Ezért mindennap tennünk kell, hiszen emberek vagyunk mi felnőttek és a gyerekek is. Vannak jobb és kevésbé jobb napjaink, de a cél mindig ott van előttünk.

  A cél. Mi az óvoda célja? Az iskolára való felkészülés. Egy átmenet a családi kötelék, és a közösségi, iskolai kötelék között. Ezért a Cseppkő Óvodában, mint minden intézményben a legfontosabb, hogy a gyerekeket átsegítsük ezen az úton, a családból az iskolába.

  Mi kell ehhez?

  Olyan sokszor hallja mindenki, és oly sok helyen lehet olvasni is róla!

  Valójában a legfontosabb, hogy a gyerekek jól érezzék magukat.

  Akkor érzik jól magukat, ha biztonságban vannak, ha tudják, hogy mit lehet és mit nem. Ha lehetőségük van arra, hogy próbálkozzanak, és egyre önállóbbak legyenek, ha meg tudják oldani a konfliktusaikat, vagy biztosak abban, hogy kapnak segítséget hozzá, ha szükség van rá.

  Akkor érzik jól magukat, ha őszinték lehetnek. Ha bátran kimutathatják érzelmeiket, és szépen fokozatosan meg tudják tanulni indulataik kezelését.

  Akkor érzik jól magukat, ha megtanulják, hogy milyen sokszínűek vagyunk, mások, és mások, de remekül meg tudunk lenni együtt is, és nagyon jó kis barátságokat is tudunk kötni egymással.

 • Kövesdy Katalin
  Óvoda igazgató